İnsan ve Toplum
Faaliyetlerinin; ekonomik, sosyal ve çevresel etkilerini sorumluluk anlayışı içinde yönetmekte olan Aksigorta, toplumu geliştirmeyi öncelikleri arasında bulundurmaktadır.
İnsana saygı ve halka yakınlık öz değerlerinin bir parçası olarak tüm faaliyetlerinde sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmeye özen gösteren Aksigorta, sürdürülebilir kalkınmayı mümkün kılmak için bireylerin kültürel hayata aktif katılımını desteklemektedir. Gerçekleştirdiği yatırımlarla topluma değer katmaya özen gösteren Aksigorta; eğitim, sosyal değişim, kültür-sanat alanlarındaki faaliyetleri ile toplumsal gelişime destek olmaktadır.
Kültür-Sanat Faaliyetleri
Aksigorta çalışanlarının 2008 yılında amatör ruhu ve tiyatro sevgisini birleştirerek kurduğu Ekmekarası Tiyatro Kulübü, 2020 yılında, komedi oyunlarının dahi yazarı Ray Cooney’in ustalık eseri olan “Kaç Baba Kaç” ile sahneye çıkmıştır. Oyundan elde edilen gelirle, Dereköy Ahmet Zeki Büyükkuşoğlu İlkokulu’nda öğrenim gören otizmli öğrencilerin okul ihtiyaçlarını karşılayan Ekmekarası Tiyatro Kulübü’nün bugüne kadar sergilediği oyunlar arasında “Bir Yaz Gecesi Rüyası”, “Düdükçülerle Fırçacıların Savaşı”, “Ay Işığında Şamata”, “Cimri”, “Karmakarışık” ve “Necati Bey’i Arıyorum” yer almaktadır.
Altı Ton Mama Bağışı
Hayvanlar için de bugüne kadar pek çok proje hayata geçiren Aksigorta, 2020 yılında salgın sebebiyle bakıma muhtaç kalan sokak hayvanlarına yardım eli uzatmış; İstanbul, Ankara, Bursa ve Gaziantep illerine toplamda 6 ton mama bağışında bulunmuştur. Aksigorta, bu hassas dönemde insan sağlığına verdiği önemin yanı sıra sokak hayvanlarını da unutmayarak, güvence altına almaya devam etmiştir.
Spora Katkı
Kadın sporcuların da yanında olmaya özen gösteren Aksigorta sponsorluğunda ve KASIDER desteği ile İTÜ GVO Spor Kulübü sporcuları, Dünya Sualtı Sporları Federasyonu tarafından Macaristan/Eger’de 21-24 Şubat 2020 tarihleri arasında düzenlenen Dünya Kulüpler Kupasında Türkiye’yi temsil etmiştir. İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Spor Kulübünün, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında Türkiye’yi temsil eden sporcuları, 1.500 metre Dünya Gençler Şampiyonu Ayşe Ceren Yeşilbaş ve 50 metre Dip ve 50 metre Bayrak Dünya Gençler İkincisi Beril Ülker ve Milli Takım Antrenörleri Alper Erkmen ve Eşref Ayvaz; Dünya Kulüpler Kupası’nda, Aksigorta sponsorluğunda Türkiye adına yarışmıştır.
Sigortacılık sektörüne kazandırdığı yeni nesil bakış açısının yanı sıra toplumsal gelişime katkı sunmaya özen gösteren Aksigorta ayrıca, 2020 yılında 20’ncisi düzenlenen TED Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası’na da sponsor olmuştur.
Sabancı Vakfı’na Bağış
Aksigorta, her yıl yasal vergi öncesi karının belli bir miktarını, Sabancı Vakfı’na bağışlamaktadır. Sabancı Vakfı ve faaliyetlerinden bahsetmek gerekirse; Merhum Hacı Ömer Sabancı’nın sağlığında bir yaşam felsefesi olarak kabul ettiği “Bu topraklardan kazandıklarımızı bu toprakların insanlarıyla paylaşmak” ilkesini benimseyen Sabancı Kardeşler, bu düşünceden yollarına devam ederek hayır işlerini düzenli bir şekilde yürütebilmek amacıyla 1974’te Hacı Ömer Sabancı Vakfı’nı kurmuştur. Sabancı Topluluğu’nun sanayi ve ekonomi alanında eriştiği gücü, sosyal ve kültürel alanlarda da geniş ölçüde paylaşması sonucu bugün Sabancı Vakfı, Türkiye’nin önde gelen aile vakıflarından biridir. Sabancı Vakfı’nın kaynakları, Sabancı Ailesi’nin ve Sabancı Topluluğu şirketlerinin bağışları ile Vakfın mal varlıklarından elde edilen gelirlerden oluşmaktadır.
Sabancı Vakfı, kuruluşundan bu yana 46 yılda Türkiye geneline dağılmış 78 yerleşim merkezinde okullar, öğrenci yurtları, öğretmen evleri, sağlık kurumları, spor tesisleri, kültür merkezleri ve sosyal tesisler yaptırarak 120’den fazla kalıcı eser meydana getirmiştir. 2007 yılından bu yana hibe programları ile sivil toplum kuruluşlarının toplam 173 projesine destek sağlanmıştır. Kültür-sanat alanında 22 yıldır devam eden Devlet Tiyatroları - Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali başta olmak üzere kültür-sanat alanında uzun soluklu destekler verilmektedir. 46 yılda 50 bine yakın burs veren Sabancı Vakfı; eğitim, sanat ve spor alanlarındaki ödüllerle başarıyı teşvik etmektedir.
Sabancı Vakfı’nın vizyonu “Bütün bireylerin haklardan eşit yararlandığı bir toplum”dur. Eğitim, sosyal değişim ve kültür-sanat Vakfın temel faaliyet alanlarını oluşturmaktadır. Vakıf, bu çerçevede yürüttüğü faaliyetlerinde “kadınlar”, “gençler” ve “engelliler”e odaklanmaktadır.